Fruktansvärd magsjuka med hög feber!

Oj oj oj så otroligt sjuk jag har varit och är långt ifrån frisk.
Jag åkte på magsjuka som började i Måndagskväll med hög feber.
Jag hade en klippning inbokad på Tisdags förmiddagen och den han jag inte att avboka trodde nog inte att jag skulle bli så sjuk. Jag klippte och badade denna lilla Molly och hon va så fantastiskt snäll att hålla på med även om det va första gången som hon kom till mig. Och tack för det för nått annat hade jag aldrig fixat med 39 graders feber och magsjuka. Tack till finaste Pernilla för den vackra tavlan som jag fick av dig <3 I helgen ska jag hänga upp den måste bara fixa en krok först. 
 
Resten av veckans klippningar och aktiviteter va bara att avboka, då Pernilla och Molly och hennes fina barn åkt från mig så la jag mig ner , sen har jag i praktiken sovit i 3 dygn, har jag inte varit på toa så har jag sovit, med 39 i feber i 2 1/2 dygn så va man inte knappt pratbar totalt orklös. Tur att familjen funnits och hjälp till med hundarna då jag inte änns har kunna stå upp knappt.
Jag har knappt inte ätit sen i söndags kväll bara druckit och försökt med nån macka då och då.
Igår kväll åt jag en lite middag :)
 
Min vän Karin har ringt och ringt och hon förstod att nått va fel med mig eller nån annan här hemma, då hon inte sett mig ute på nätet  hon saknade mig på fb och ringde och ringde till slut i går morse mellan sovandet så svarade jag. Tur man har en vän i alla fall som saknar en och reagerar på att nått står fel till.
Kram till dig Karin!
 
Och tänk att nått kaffe har jag inte drukigt sen i måndags, fast jag har nog inte änns vart sugen på det.
Mår bättre i dag och är feber fri YIPPIE!!
Hoppas alla slipper denna magsjuka för den va inte kul, jag behöver ju garanterat inte banta för det finns inget kvar av mig att banta bort längre!
Så glad att jag orkar sitta vid datorn en stund, må så gott alla.
Kram på er...
 
 
 

Veterinärbesök för Kevin & Jaana "Tandsten"

I morse va det dags för ett veterinärbesök eller rättare sagt , Kevin och Jaana skulle lämnas in kl: 08:00 för att ta bort tandsten & ev lösa tänder.
Klockan 08:00 va vi på plats och först i kön i väntrummet på Haninge Djurklinik i Kolartorp.
 
 Man gick i oro hela dagen och hoppades att allt skulle gå bra. Det känns alltid oroligt att söva ner hundarna.
Planen va att de skulle hämtas kl 15:00.
Men när klockan va 13:30 så ringde telefonen, ja hoppade till, men allt hade gått bra och de kunde hämtas, dock inte i ett helt nyktert tillstånd, en aning groggy och några tänder fattigare ;)
Sköterskan som är van att träffa mig då jag alltid kommer dit och ögonlyser hundarna, bad tusen gånger om ursäkt för att hundarna va blöta & blodiga i ansiktet efter dagens behandling. Hon sa att dina hundar är alltid så perfekt nybadade och kritvita så hon bad igen tusen gånger om ursäkt om att de ser hemska ut i ansiktena.
Och ja jag fick en chock, jag sa är det detta som jag nu har betalat 10.000:- drygt för att ni har förstört mina älsklingar, sen skrattade vi hon förstod naturligtvis att jag skämtade. Vi tackade för oss och åkte hem.
 
Nu ska mina älsklingar piggna till efter narkosen.
Sen får vi tvätta oss fina, då vi inte är ömma efter behandlingen längre.
 

Tandsten hos hund 

När bakterieplack förkalkas bildas en hård tandbeläggning som kallas tandsten. Tendensen till förkalkning varierar mellan olika raser, men också mellan individer. Tandsten bildas lättare vid vissa områden i munhålan.  

 

Tandsten som bildas ovanför tandköttskanten kallas supragingival tandsten, eller salivsten. Sådan tandsten kan bildas på 2-3 dagar. Nybildad salivsten har en ljus vitaktig färg och kritliknande konsistens och ses först längs tandköttsranden men ökar snabbt i omfattning och kan ibland täcka hela tandytorna.
Tandsten som bildas under tandköttskanten, det vill säga i tandköttsfickan, benämns subgingival tandsten eller serumsten och bildas under längre tid än salivsten.
Tandsten som bildas i tandköttsfickorna är mörk på grund av inlagrade blodfärgämnen och har ofta hård konsistens. Tandstenen förekommer som små öar eller i mer sammanhängande band i tandköttsfickorna. ´
Tandsten som bildas under tandköttskanten är svår att avlägsna, dels för att den är svåråtkomlig, dels för att den fäster mycket hårt mot tandytan. Denna typ av tandsten upptäcks när djuret är sövt och veterinären undersöker tandköttet med hjälp av en sond.

 
Kram på er...

Sverige limpor

Denna underbara söndagsmorgon, blir det lite bak. Alla klockor omställda till vintertid och jag kan säga att mina hundar utnyttjade inte att vi fick sova en timme längre. Så här va vi uppe före kl:06:00 enligt vintertiden och då satte jag brödet på jäsning så att resten av familjen får vakna till doften av nybakat bröd.
Kan varmt rekommendera dessa limpor dom är så goda .
Här kommer receptet till er som vill prova.
Svensk limpa
                Svensk limpa och sirapslimpa är vanliga namn på den här favoriten. Den här limpan är det svenskaste som finns. Sött matbröd är ovanligt i andra länder. Turister brukar förvånat undra om detta är matbröd eller kaffebröd. Sedan får de smaka smörgås på limpa med prickig korv, och då är de fast!                 
 Ingredienser

50 g jäst   

1 dl vatten   

4 dl mjölk    

50 g smör eller margarin

1 dl  ljus sirap    

2  tsk salt      

4 tsk blandade brödkryddor  

16 dl rågsikt + lite till utbakning

1. Smält smöret. Blanda i vatten, mjölk, sirap, salt och kryddor och värm till fingertoppsvärme (37°).

Smula jästen i en bunke och blanda med lite av degspadet. Rör tills jästen löst sig helt. Tillsätt resten av degspadet.                     

                            2. Tillsätt mjölet. (OBS! Spara lite till utbakningen.) Blanda i maskin i ca 5 minuter tills det blir en smidig deg. Knådar du för hand tar det tio minuter. Låt jäsa under duk på dragfri plats i rumstemperatur i 40 minuter.                     

                            3. Sätt ugnen på 200°. Knåda degen på mjölat bord.

Dela i två delar och forma till limpor. Lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter.                     

                            4. Grädda på näst nedersta falsen i ca 30 minuter, tills limporna låter ihåliga om man knackar lätt mot undersidan.

Låt dem svalna på galler under bakduk

 

Kram på er oh lycka till....