Hallomi stroganoff på mitt sett :) BÄSTA!

Hallomi stroganoff på mitt sett, bara så gott!
Bilden tagen från mathem ( https://www.mathem.se/varor/halloumiost )
 
Du behöver:
1 Stor Gul lök
2 Stora vitlöks klyftor
3 tsk Sambal olek
2 msk tomatpure
2 msk ketchup
1 Burk krossade tomater
4 Hallomi ostar för stekning & grillning   ( 800 ca gram )
1 dl kalvfond
3 msk Grönsaksfond
6 dl creme frech
Salt
Peppar
Paprikapulver
Chilliflakes 3 dl vatten
1 tsk soya
2 msk smör
 
Gör så här:
 
  • Skär hallomiosten i  stavar. Skala och hacka löken. Fräs hallomi först och få fin färg tillsätt sen lök och stek  lök med hallomin stor stekpanna.

  • Rör ner tomatpuré, ketchup, krossade tomater, vatten , paprikapulver, salt peppar , chilli flakes ,sambal olek , fonderna , soyan,och sjud i ytterligare några minuter. smaka av med kryddorna. Låt puttra i 15 minuter.
  • Häll sedan i creme frechen

    koka riset. 

     

Anette Aulik Hissing - hallomi - hallomistroganoff - stroganoff

Våran katt Missan 18 år

Här kommer en presentation av Missan själv
 
Jag är en kisse som föddes 16 April 2000, jag fyller 19 år i år och känner mig pigg, jag busar och leker, sover dock en del på dagarna, när jag sover sover jag väldigt djupt. Min matte tycker att jag sover lite för djupt ibland och kommer och petar på mig, hon är ju inte klok, väcker mig ur den djupa skönhetssömnen. Jag blänger på henne, och då säger hon bara: jag skulle bara se att du lever, klart jag lever vad tänker hon!! Låt mig sova, vad är ditt problem tänker jag.
 
När jag va liten växte jag upp i Hägersten, min nuvarande familj kom dit och hämtade mig, vi va tre syskon, jag försökte gömma mig för att inte bli vald, gömde mig och spelade svårfångad, men matte hade bestämt sig för en grå kisse, så där hade jag ingen chans att komma undan.
 
Då gick första flytten till Årsta havsbad, där bodde jag i ett rött hus med vita knutar i ca 6 år, mysigt  nära till vattnet 200 meter ner bara. Några grannkatter att hänga med, helt ok katt liv...
 
Men sen fick dom för sig att flytta ut till Muskö, ännu mer ut i stockholms skärgård. Bilresan dit va ingen höjdare jag va skit rädd. Väl framme lyckades jag ta mig in i ett skåp och kissa, matte frågade vad jag häll på med med tanke på att jag kissade i hennes nystädade köksskåp, VADÅ? jag hade ju liksom hållt mig hela flytten.
Livet på Muskö va chill, massor av skogsmöss, massor av fåglar, husse brukade ta båten och fiska, så massor av färsk strömming. I LIKE IT liksom!Här fanns många katter och på sommaren kom alla sommarkatter och trodde dom skulle kunna få slå sig in i mitt revir, men NEJ glöm det, stick och brinn, här bor jag , rör inte mina möss , fåglar & fiskar.
Ja det va mina 11 år på Muskö.
 
Sen fick dom för sig att vi skulle flytta till Trångsund och jag skulle helt plötsligt bli stadskatt, hur tänkte dom, men ja ja jag kan väl bli en märkes katt och fylla statskattens vardag, gå runt i gucci halsbadn och visa upp mig.
Flytten gick bra, men väl framme så sa dom att jag inte skulle få gå ut, vad då ska jag bara få springa inne i huset som bara är 160 km , kom igen öppna dörrarna, men matte irrade om att jag inte skull hitta hem igen utan springa tillbaka till Muskö, är hon dum eller, tror hon jag skulle springa 7 mil hahahaha.
Inte fick jag mitt gucci halsband heller, men efter 3 veckkor så öppnade dom dörrarna, så jag fick gå in och ut. Nice många fåglar att fånga här med CHECK på den....
 
Mina dagar nu är lyxliv, lever som jag lär, skulle aldrig falla mig in att gå ut om det regnar. Alla som träffar mig säger att jag är urmysig men avslutar alltid med,: vad gammal hon är....
Men va fy fasiken så förolempande, det skulle de aldrig säga till en tvåbent. Dom skulle bara veta vad jag tänker om dom, gammal .... kan ni vara själva.
 
Många kramar från MISS KATT: MISSAN
 
 
 
MISSAN katt - katt - miss katt

Nyfikna på mina 4 benta familjemedlemmar........................

Många som kommer till  mig och klipper sina hundar, är nyfikna på mina husdjur.
Jag ska ta och presentera en i taget , från den älsta och så går jag nedåt i åldrarna :)
Första dyker upp innom några dagar :)
På bilden här är jag med min klippkund lilla Lisa <3 
 
Men i dag så har jag beställt hem massor av varor till trimmet, lite NYHETER och så !
Visar er vad jag har fått hem så snart det kommit!
 
 
Anette Aulik Hissing - Guldtassens Trim & Hund Spa - Hund Spa - Hundfrisör - bada hund - klippa bichon frise