Påskafton

Hoppas ni alla har och får en fin påsk.
Här blir det förberedelser inför morgondagens utställning i på Kista Mässan i Stockholm.
Jag ska ha men mig två hundar imorgon så det blir några timmars jobb, ska se till att packa bilen i god tid innan mörkret kommer, lite lättare då. Sen får jag inte glömma att ställa om klockan till sommartid för då är det kört!
Fågeldansen/sången passar ju bra så här i påsktider ;) 
 
 
Kram på er...

Aktivering för din hund i påsk

Tips på klurig aktivering för din hund i påsk

 
 

Med ett påskägg och några godbitar kan du enkelt göra roliga aktiveringsövningar med din hund. Vi testade "Påskäggsök" och "Lyfta ägget" med springer spanieln Lava och basenjin Ronja.  

Påskäggsök

Sök är bra mental träning för din hund. Varför inte låt hunden söka efter ett påskägg och sedan försöka öppna det? Påskägg av papp finns i många olika storlekar och du kan anpassa storleken efter din hund. För en liten hund kan det vara enklare med ett litet påskägg medan de större hundarna kan få ett större ägg. Se upp så att hunden inte tuggar i sig delar av påskägget! Vi testade den här aktiviteten på springer spanieln Lava.

Lägg några godbitar som din hund tycker om (t.ex. leversnittar eller en köttbulle) i påskägget. Det räcker med ett par bitar för att hunden ska känna lukten av godsakerna.

lagg_godbitar

Visa hunden ägget och låt den gärna lukta på innehållet för att väcka intresse.

lavar_visas_agg

Be hunden sitta i t.ex. dörröppningen medan du gömmer påskägget i rummet. Om hunden är van vid sökövningar så kan du låta hunden sitta i ett annat rum medan du gömmer ägget. Låt sedan hunden söka efter sitt ägg.

lava_hittar

När hunden väl hittat sitt ägg så kan du öppna det och ge hunden godbiten ur ägget. Vill du göra det lite svårare kan du låta hunden själv försöka öppna påskägget.

Lava_ater_agg

Lyfta ägget

En annan rolig aktivitet är att låta hunden försöka lyfta ena halvan av ett påskägg för att få fram sin godis. Den här övningen passar särskilt bra för hundar som inte tycker att sök är lika roligt . Vi testade aktiviteten på basenjin Ronja.

Lägg ett par godbitar under ena halvan av ett påskägg. För att inte ägget ska glida runt kan man lägga det på en matta.

godbitar_agg

Låt sedan hunden använda sina tassar och sin nos för att försöka lyfta på ägghalvan och få sin belöning.

ronja_krafsar

ronja_ater

Lycka till och glad påsk!  

Kram på er....