Anettes vegetariska pasta med svartkål & zucchini

 
 
Älskar att mixtra och testa lite nytt, här kommer ett eget komponerat pasta recept!
 
Du behöver:
Pasta 500 g
300 g Svartkål
1/2 zucchini
1 hel Solovitlök
1 burk 400 g skivade champinjoner
1 Pastasås Tomat & champinjoner  390 g
Grov rivenPermesan ost
Salt 
Svartpeppar
Chilli xplostion
Chilli vitlöks rapsolja
 
Gör så här:
1:Koka pastan 
 
2: Strimma svartkålen
3: Tärna zucchinin
4:Pressa Solovitlök
5: Hacka championjonerna
6: Häll chilli oljan i stekpannan
 
7: stelk svartkålen , zucchinin,vitlöken & champinjonerna i oljan
8: krydda men svartpeppar salt & chillo xplosion
9: Häll ner pastasåsen, smaka av med kryddorna.
10: Häll i pastan i stekpannan & rör om.
11: Strö över permesan
 
Njut och ät med baugette som du doppar i chillioja med lite salt & svartpeppar
 
 
lätt lagad mat - pasta - vegitarisk - älskargodmat

Vegansk Chili con carne med kidneybönor

Såååå galet gott!
Såååå galet nyttigt!
Vegansk Chili con carne med kidneybönor
 
Ingredienser
  • 4 port ris eller bara sallad
  • Chili
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
  • ca 500 g vego färs
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 390 g pastasås tomat & chili
  • 500 g krossade tomater
  • salt
  • peppar
Tillbehör
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • Sallad med tomat & lök
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

 
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
 
Chili: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
 
Fräs vego färsen i smöret i en stekpanna och rör runt.
 
Blanda ner paprikapulver, bönor, pastasås och tomatkross. Koka sakta några minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Tillbehör:
 
Servera grytan med nykokt ris, paprika och gräddfil och en stor härlig sallad.
 
 
färs - grönsaker - lätt lagad mat - mat - sallad - salladslök - vegitariskt - vego

Köttgryta med timjan & paprika

Köttgryta med timjan & paprika en underbar höstig gryta, med en fin smak & ändå så svag & mild.
Min dotter vill inte ha starkt så detta passar perfekt!
 
Det är lättlagat men tar ca 2 timmar.
 
 

NGREDIENSER

  • 500 g oxgrytbitar
  • msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
  • kvistar timjan, färsk
  • 1.5 dl vatten 
  • st schalottenlökar
  • 100 g bacon
  • st paprika, röd
  • 10 st champinjoner, färska så klart
  • dl grädde
  • salt och peppar
  • 1 msk mazena

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.
  2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta.
  3. Häll på vatten, timjan och fond, låt koka under lock i ca 1.5 timmar.
  4. Mot slutet av kokningen tillsätt bacon/paprika/lökfräset och grädde.
  5. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.
  6. Tag ca 1 dl varm sås från grytan i en skål rör ner 1 msk mazena, blanda väl, häll sen ner i grytan och rör om.
  7. Serveras med ris 
champinjoner - god mat - höstgryta - kött - köttgryta - lätt lagad mat - mat - ris