Nyttigt & gott bröd med pepparkakssmak.

Äntligen fick jag lite tid över för att baka gott bröd, alla här hemma älskar det!
Men idag gjorde jag en specialare med pepparkakssmak, alla här hemma trodde att jag bakade pepparkakor eftersom det doftade jul i hela huset i slutet av februari hahahha
 
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl rågmjöl
  • 3,5 dl Havregryn
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 5 msk Pepparkakskrydda
  • 1 l Naturell yougurt
  • 0,5 dl brödsirap
  • 2 dl Tranbär och 2 dl Russin
  • Vallmofrön (ovanpå)
 

Instruktioner

 

 

  • Blanda samman alla ingredienser i en stor bunke. Klä två brödformar med bakplåtspapper och fördela smeten i dem. Platta till den lite. Strö över frön
  • Grädda bröden i 175 grader i cirka 1h och 40 minuter. De ska vara ordentligt gräddade i botten, om man tar ut dem för tidigt är de kladdiga längst ner. Låt svalna på galler. 
  • De håller bra i rumstemperatur, upp emot en vecka utan att bli torra. Men de går också utmärkt att frysa. Jag brukar dela dem på mitten och frysa in halva limpor och ta upp vid behov.
Till top