Saffrans bullar i olika slag och lussekatter

 
Detta är mitt absolut bästa saffrans recept som man kan leka med och ändra lite som man vill med fyllningar och goo saker.
Jag gjorde vanliga klassiska lussekatter och sen gjorde jag med kardemumma smak och med vanij smak, alla är fantastisk goda.
Jag lägger in grundreceptet och sen får ni leka själva med ev fyllningar.Förra svängen hade jag vit choklad som fyllning låt fantasin sväva iväg.

Det här behöver du:
2 pkt jäst för söta degar
300 gram smör
1 l mjölk
4 kuvert med saffran
3 dl socker
2 burk ( 250 g) kvarg
1 tsk salt
2 ägg
cirka 30- 32 dl vetemjöl

Fyllning: 
lek med tankarna

Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite a sockret.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin. Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter.


Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter. Under tiden sätter du ugnen på 225 grader.
Grädda dem sedan i ugnen i 5-8 minuter,

Till top