Svamp risotto

Risotto med skogschampinjoner

 
 

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar
  • 1 solovitlök
  • 10 dl svampbuljong (vatten och svamp buljongtärning)
  • 2 msk vitlök & chilliolja
  • 3 dl arborioris
  • 2 1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 250 g champinjoner
  • 3 msk smör
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt och vitlökspeppar

Gör så här

Skala och finhacka löken och vitlöken. Koka upp buljongen som ska hållas varm.
 
Fräs lök och vitlök i oljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg. Höj värmen och tillsätt riset, fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det koka in i riset.
 
Späd med varm buljong under omrörning. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget ,efterhand som riset suger upp buljongen. Låt det koka sakta och rör ofta.  Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka. Det ska finnas en kärna som ger visst tuggmotstånd.  
 
Skiva svampen. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar. Rör ner svampen i riset. Tillsätt den rivna parmesansosten. Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen.
Smaksätt med salt och peppar. 
 
Servera risotton till en härlig sallad
Anettes recept på typ risotto - champinjoner - lättlagadmat - mat - risotto
Angelica Wåhlin

Men gud, vad gott! Tack snälla för recept, det ska jag prova :D

Svar: Va roligt att mina recept kommer till användning :) Lycka till kram <3
Anette