Knäckig äppelpaj med havre & kokos
Recept bakverk , kaffebröd & Kakor
/
karameliserade äpplen,
knäckig äppelpaj med kokos och kanel,
paj,
äppelpaj,
äpplen
/
Permalink /
1
Lite småsugen så här mitt i veckan, brukar få tag på äpplen från en granne här lite längre bort :)
Så idag fick det bli en liten paj av dom äpplerna jag fick :)
Planterade ett eget äppelträd i år som jag fick då jag fyllde år, så snart kanske jag har egena äpplen i trädgården på det blå palatset :)
Du behöver:
- 700 gram äpplen
- 0,5 dl socker eller sirap till äpplena
- 100 gram smör
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 dl kokos
- 1 dl havregryn
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Blanda ingredienserna till smuldegen i en bunke.
- smörj pajformen.
- Skala och tärna äpplena. Ta bort kärnhusen, stek äpplerna i lite smör kanel socker och sirap.
- Täck botten med ett lager äppelbitar.
- Strö över lite socker eller sirap.
- Strö över smuldegen och baka äppelkakan i ca 35 minuter tills den fått fin färg.
- Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering och den serveras med vaniljsås.
mumms