Ugnsbakad torsk med chilli & dill sås.... & pressad potatis

Lagade en super god fiskrätt igår. Här hemma jublar inte folk när jag lagar fisk, men denna fisk tog slut snabbt och utan att tänka på det så tog dom flera gånger ;) Så jag tror jag vågar lova att det var gott :)
 
 
Detta behöver du:
 
Torskfile 800 gram 
Salt 
Peppar
Chillie creme frech 5 dl
Dillsås 6 dl ( recept finns längre ner)
Potatis
 
Gör så här:
1: Lägg torsken i en ugnssäker form
2: Salta & peppra på fisken efter smak & tycke
3: Häll på creme frechen  på fisken.
4: Koka dillsåsen & häll dillsåsen runt fisken.
5: ställ in i ugnen i ca 45 min i 225 grader värme.
 
 
Dillsås: 
  • 3 knippen dill
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk smör
  • 5 dl mustig kalvbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk socker
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:
  1. Hacka dillen till såsen ganska fint. 
  2. Fräs mjölet i smöret i en kastrull. Späd med silad buljong och gräddmjölk. Såsen ska vara precis på gränsen mellan simmig och tjock.
  3. Börja smaksättningen med 1 msk ättiksprit och 2 msk socker. Smaka av så att det är lagom balans mellan sött och surt.
  4. Smaka av med salt och peppar. Behövs det mer syrlighet tillsätter du ytterst lite ättiksprit.
  5. När du tycker att balansen ar bra vänder du ner dillen. Det ska vara rikligt med dill.
Skala och koka potatisen, pressa den sen i en skål .
 
Busenkelt & galet gott!
 
 
 
 
fisk - torsk - ugnsbakad torsk med chilli & dill sås