Ungspannkaka med färska bär..
Lite små sugen på en god ungspannkaka med egen kokta färska bär till , så otroligt gott och enkelt till lunch.
Du behöver detta:
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 st ägg
- 1 msk smör till smörjning av långpannan
Serveras med färska bär som är uppkokta i lite strösocker
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 225°C.
Mät upp mjöl och salt i en bunke & blanda.
-
Vispa ned mjölken lite i taget för att få en jämn & klumpfri smet.
-
Vispa i äggen.
-
Häll smeten i smörjd långpanna ca 30x40 cm eller en ugnsform på 25x35 cm Man kan också klä den med bakplåtspapper så slipper man diska.
-
Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 minuter till gyllengul färg. Tänk på att gräddningstiden blir längre om du tar en mindre ugnsform än ovan angivna mått eftersom ugnspannkakan då blir tjockare. T.ex. så tog ugnspannkakan i en ugnsform på 25x35 cm ca 30-35 minuter att grädda.
-
Skär ugnspannkakan i bitar och servera med färska bär.
Njut av det enkla till lunchen bara så där en vanlig Måndag <3
Kram Anette<3
Gud vad gott!