Ungspannkaka med färska bär..

Recept mat / Anette Aulik Hissing, Färska bär, ungspannkaka / Permalink / 5
Lite små sugen på en god ungspannkaka med egen kokta färska bär till , så otroligt gott och enkelt till lunch. 
 
Du behöver detta:
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 msk smör till smörjning av långpannan
Serveras med färska bär som är uppkokta i lite strösocker
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.

    Mät upp mjöl och salt i en bunke & blanda.

  2. Vispa ned mjölken lite i taget för att få en jämn & klumpfri smet.

  3. Vispa i äggen.

  4. Häll smeten i smörjd långpanna ca 30x40 cm eller en ugnsform på 25x35 cm Man kan också klä den med bakplåtspapper så slipper man diska. 

  5. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 minuter till gyllengul färg. Tänk på att gräddningstiden blir längre om du tar en mindre ugnsform än ovan angivna mått eftersom ugnspannkakan då blir tjockare. T.ex. så tog ugnspannkakan i en ugnsform på 25x35 cm ca 30-35 minuter att grädda.

  6. Skär ugnspannkakan i bitar och servera med färska bär.

Njut av det enkla till lunchen bara så där en vanlig Måndag <3
Kram Anette<3
#1 - - Veronica:

Gud vad gott!

#2 - - rememberthiis.blogg.se:

Gott :)

#3 - - Emma -Merakibeauty.se:

mummss :)

#4 - - a n n i k a:

Gott!

#5 - - Matilda Berlin:

Men åh vad gott! Ugnspannkaka är verkligen underskattat (måste jag komma ihåg att laga någon dag!)

Till top