Saffrans bullar med tre olika fyllningar





100 g jäst
12 dl mjölk, fingervarm
4 påsar saffran
300 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
30–32 dl vetemjöl
Fyllning av mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
200 g mandelmassa, riven
.........................................
Fyllning av vaniljsmör
100 g smör, rumsvarmt
ca 1 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
........................................
Fyllning av vit choklad
100 g smör, rumsvarmt
ca ¾ dl strösocker
200 g vit choklad, riven
.......................................
Garnering
2 ägg
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Fyllning
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 250 grader.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler.