Bukfetma, jag har tydligen bukfetma SHIT!

Lite om mig & mitt underbara liv / bukfetma / Permalink / 0
Igår så började jag & Alexanda mäta oss på kul för vi skulle på kul se vad gränsen för bukfetma går.
Det var inte så kul som jag trodde.
Alexandra klarade sig! Men jag har BUKFETMA! 
 
Och lite chockad blev jag när jag mäte mig och inser att jag ligger på gränsen till bukfetma inte bara gränsen jag har tydligen bukfetma, med 1 cm !
Det känns ju inte så bra, med tanke på att om man har högt bloddtyck bland annat så är det absolut inte bra med bukfetma.
Kvinnor som har över 80 cm i midjemått klassas som bukfetma och ökar risken att dö i hjärt och kärlsjukdommar. Även stress kan orsaka bukfetma. Och diabetes typ 2 
 
Dax att börja leva ännu mer sundare än man redan gör då tydligen.
 
Jag ska se om jag nu skärper mig i en månad så ska jag mäta igen sen och se om det ändrats, men man blir lite ledsen i ögat om man inte ska få unna sig några onyttiga godsaker alls. Man får helt enkelt sätta tänderna i ett surt äpple eller ta en banan istället för den goda tårtbiten, munken , och godiset, chipsen.
 
Tränar gör jag tre gånger i veckan, och den blir svår att sätta till fler dagar, det blir knepigt att få ihop det med hur mina veckor ser ut..
 
Men maten & kaffebröd godis chips där kan man ju alltid skärpa sig en stor del, det sitter bara i att ha ett stark vilja och kunna säga nej. 
 
Hur är ditt midje mått?
Har även du bukfetma?
 
Källa: Wikepedia: Här kan ni ju alltid läsa lite mer om bukfetma
Till top