Kokosbudapest
Lite om mig & mitt underbara liv,
Recept bakverk , kaffebröd & Kakor
/
budapest,
budapestrulle,
budapeststubbe,
kokosbudapest
/
Permalink /
0
Dagen innan morsdag då jag blev firad så hade sonens sambo bakat gudomliga stubbar, här delar jag med mig av Kokosbudapesten, jag bara älskar den, den smälter i munnen, jag tycker att den är en aning mindre söt en orginal budapest. Båda är lika goda gudomligt goda, emelie göder oss med härliga bak.

Ingredienser:
50 g kokosmjöl
6 stora äggvitor
2 dl strösocker (till äggvispen)
2 dl strösocker (till kokosmjölet)
4 dl vispgrädde
valfri mängd färska bär och/eller frukt.
150 g mörk choklad
1 msk matolja
0,5 dl kokosflingor att rosta på budapestrullens yta
florsocker och mer bär och/eller frukt till garnering
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop kokosmjöl och 1 dl strösocker i en skål. Ställ åt sidan.
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig marängsmet utan sockerkristaller.
- Sikta försiktigt ner kokosmjölsblandningen i marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott.
- Täck din långpanna med bakplåtspapper och lägg smeten i en spritspåse med rund tyll.
- Spritsa ut smeten i stänger längs med kortsidan tills smeten tar slut.
- Grädda kokosmarängen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Låt kokosmarängen svalna helt och hållet innan du vänder den upp och ner på ett annat bakplåtspapper.
- Vispa grädden och bred den över marängen. Toppa med färska bär och/eller frukt och rulla ihop den.
- Ställ budapestrullen i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugn i 30-sekunders intervaller. Rör om mellan varje uppvärmning och tillsätt sedan matoljan. Rör om till en jämn chokladglasyr och låt den svalna innan du dekorerar din budapestrulle med den.
- Avsluta med att garnera med mer färska bär och/eller frukt och pudra med florosocker.
- Serveras direkt eller förvaras i kylskåpet.