Havreflarn med fyllning av smörkräm
-
-
Flarnen
- 300 gram smör
- 4 dl havregryn
- 4 dlströsocker
- 0.5 dl sirap
- 0.5 dl vispgrädde
- 4 dl vetemjöl
- 1 tskbakpulver
-
Smörkrämen
- 100 gram smör
- 2 dl florsocker
- 2 st äggula
- 1 mask vaniljsocker
- 1. Smält smöret i en stor kastrull.
- 2. Blanda ner övriga ingredienser.
- 3. Klicka ut lite drygt teskedsstora klickar på bakplåtspapperklädd plåt. Ungefär 20 st på varje plåt brukar bli lagom, annars fastnar dom i varandra för dom flyter ut en hel del.
- 4. Grädda 5-7 minuter i 200 grader och låt dom sedan kallna på en plan yta.
- 5. Blanda samman ingredienserna till smörkrämen och bred på flarnen som sedan läggs ihop två och två.
- 6. Kakorna fryses omgående, annars mjuknar flarnen. När det är dags att fika tas dom fram just innan servering. Om dom får stå en längre en stund mjuknar dom.