Rågsiktsfrallor – Recept

Så mysigt när man får en stund över för lite bakning, tycker jag har alldeles för lite tid nuförtiden, men jag ska bättra mig nästa år.

 

100 g jäst
1 dl vatten, fingervarmt
3 tsk salt & 2 tsk brödkrydda
2 msk smör, rumsvarmt
4 msk ljus sirap

16 dl rågsikt & 10 dl vetemjöl

 

GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör, sirap och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den ordentligt.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min eller till sin dubbla storlek.

3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 32 delar. Platta eller kavla ut dem till runda kakor, ca 10 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Nagga hål i brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk. Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd

Till top