Mjuk pepparkaka med apelsinsmak

Så sugen på mjuk pepparkaka! Så otroligt juligt och gott!
 
 
  • Botten:

  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2.5 dl vatten varmt
  • 2 msk pepparkakskrydda med apelsinsmak
  • Glasyr:

  • 200 gram smör , smält
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st äggulor
  • 4 msk pepparkakskrydda med apelsinsmak
  • Garnering:

  • 1.5 dl kokosflingor

Gör så här:

  1. Klä en långpanna (ca. 30x40 cm) med bakplåtspapper.
  2. BOTTEN: Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och pepparkakskrydda med apelsinsmak rör ner det i äggsmeten. 
  4. Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning.
  5. Grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter (svagt ljusbrun), prova med sticka. Låt svalna.
  6. GLASYR: Smält smöret tillsätt, socker, äggulor och pepparkakskrydda med apelsinsmakunder omrörelse, låt småputtra tills sockret smälts. 
  7. Bred glasyren på kakan. Glasyren är ganska lös men tjocknar när den blir kall.
  8. Strö över med kokos.
  9. Låt kakan stå kallt. Skär sedan i rutor.
Till top