Mjuk pepparkaka med apelsinsmak
Så sugen på mjuk pepparkaka! Så otroligt juligt och gott!

-
Botten:
- 4 st ägg
- 4 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2.5 dl vatten varmt
- 2 msk pepparkakskrydda med apelsinsmak
-
Glasyr:
- 200 gram smör , smält
- 2.5 dl strösocker
- 2 st äggulor
- 4 msk pepparkakskrydda med apelsinsmak
-
Garnering:
- 1.5 dl kokosflingor
Gör så här:
- Klä en långpanna (ca. 30x40 cm) med bakplåtspapper.
- BOTTEN: Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och pepparkakskrydda med apelsinsmak rör ner det i äggsmeten.
- Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning.
- Grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter (svagt ljusbrun), prova med sticka. Låt svalna.
- GLASYR: Smält smöret tillsätt, socker, äggulor och pepparkakskrydda med apelsinsmakunder omrörelse, låt småputtra tills sockret smälts.
- Bred glasyren på kakan. Glasyren är ganska lös men tjocknar när den blir kall.
- Strö över med kokos.
- Låt kakan stå kallt. Skär sedan i rutor.