Pepparkaksbullar!
Pepparkaksbullar 80 st

1 liter mjölk
100 g jäst
300 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 tsk salt
2 msk nystött kardemumma
26 dl vetemjöl special + lite till utbakning
Fyllning:
300 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 tsk mald kanel
4 tsk mald ingefära
2 tsk mald nejlika
2 tsk mald kardemumma
Pensling:
4 ägg
pärlsocker
Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, salt och kardemumma.
3. Tillsätt mjölet och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand.
4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
5. Fyllning: Rör ihop smör, socker, kanel, ingeföära, nejlika och kardemumma.
6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel, ca 60×40 cm.
7. Bred fyllningen på degen. Vik ihop långsida mot långsida. Skär 40 strimlor av degen.
8. Tvinna remsan och snurra ihop som en lussekatt. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
9. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Baka bullarna mitt i ugnen i 6-8 minuter.
11. Lägg bullarna på galler och låt svalna.