Enkla wienerbröd= supergoda bullar
Lite om mig & mitt underbara liv,
Recept bakverk , kaffebröd & Kakor
/
Anette Aulik Hissing,
baka,
baka bullar,
baka kalljästa bullar,
baka lätt,
baka med jäst,
baka snabbt och enkelt,
enkla wienerbröd,
glasyr,
godaste bullarna,
rimbobullar
/
Permalink /
0
åååå så galet sugen på nått gott och bakade lite enklöa wienerbröd.
Så otroligt lätt att baka och så otrolit gott, nu ska jag ta en kaffe till med några till bullar , det går alltid ner. Är du sugen på att baka nått enkelt så gör detta recept.
Sätt ugnen på 250 grade och de gräddas i ca 8 minuter

Ingredienser
-
400 g smör
-
4 msk strösocker
-
4 st ägg
-
50 g jäst
-
2 dl vispgrädde
-
12 dl vetemjöl
-
200 g smör rumsvarmt
- 6 msk strösocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 4 tsk mortlad kardemumma
Glasyren
-
2 dl florsocker
-
ca 1 msk vatten
Gör så här
- Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg.
- Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40 x 40 cm, på lätt mjölat bakbord.
- Blanda samman fyllningen och bred ut över den kavlade plattan, rulla ihop och skär i lagom bitar.
- Ställ formarna på en plåt. Låt bullarna jäsa cirka 2 timmar i rumstemperatur.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 8 minuter. Låt bullarna kallna. Glasera med florsockerglasyr.



