Timmys lax & räkcheescake

Timmys lax & räkcheesecake

 

Ingredienser

75 g smör

250 g kavring

150 g kallrökt lax

50 g räkor

½ rödlök

1-2 msk hackad dill

400 g färskost

2 dl crème fraiche

1 dl riven Västerbottensost

salt och peppar

Till dekoration

ev lax eller räkor
citron
dillvippor

Gör såhär

Smält smöret. Finfördela kavringen i en mixer, blanda med det avsvalnade smöret. Tryck ut brödsmulorna i en stor form och ställ svalt. Skär laxen i små tärningar, spara ev några skivor till dekoration. Finhacka löken och dillen. Blanda färskost och riven ost, rör försiktigt ned crème fraiche och sedan lax, lök och dill. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över kavringsbottnen och jämna till ytan. Ställ gärna svalt några timmar innan servering så blir den extra god. Dekorera med laxskivor,räkor  citron och dill strax före servering.

Till top