Timmys lax & räkcheescake
Timmys lax & räkcheesecake
Ingredienser
75 g smör
250 g kavring
150 g kallrökt lax
50 g räkor
½ rödlök
1-2 msk hackad dill
400 g färskost
2 dl crème fraiche
1 dl riven Västerbottensost
salt och peppar
Till dekoration
ev lax eller räkor
citron
dillvippor
Gör såhär
Smält smöret. Finfördela kavringen i en mixer, blanda med det avsvalnade smöret. Tryck ut brödsmulorna i en stor form och ställ svalt. Skär laxen i små tärningar, spara ev några skivor till dekoration. Finhacka löken och dillen. Blanda färskost och riven ost, rör försiktigt ned crème fraiche och sedan lax, lök och dill. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över kavringsbottnen och jämna till ytan. Ställ gärna svalt några timmar innan servering så blir den extra god. Dekorera med laxskivor,räkor citron och dill strax före servering.