Lite om mig & mitt underbara liv barnbidrag bil, bilen är en dödsfälla, hundar i bil, varm bil

Bilen är en varm dödsfälla


Man hör & ser så många som lämmnar hundar och barn  i bilarna varje år, när solen gassar på , och det räcker att det är en solig dag, vet att det problemet var stort då man va iväg på , mycket konstigt då man tror att hundfolk vill sin hunds bästa , men icke då, så polisen får krossa rutorna i många fall, men de är ju inte alltid de hinner på plats innan hunden redan är död och har kokat inifrån.
 
Jag har redan själv sett hundar sitta i varma bilar  utanför stormarknader och även när vi var på hundutställningar vissa år. Man hör att dom ropar i högtalarna efter ägarna, för att man väntar in i det sista med att krossa rutan på bilen.
 
Nu har man även hört många fall, där de även lämmnar sina barn i bilar medans de går in och handlar m,m, , fattar inte alls att de är så vanligt, men även det har blivit ett stort problem med många fler dödsfall än vad man kan läsa om.
 
VARFÖR!?
 
SÅ FRUKTANSVÄRT!

Ni vet ju själva när man kommer till sin bil, då man öppnar dörren och det är så fruktansvärt varmt där inne så man inte änns kan gå in och sätta sig direkt, tänk då den som vart instängd i bilen och dött en sån vidrig död. Och tänk den som får det på sitt samvete.
 
 
Här kommer en lite värmetabell för er som inte riktigt förstår att bilen faktiskt kan vara en dödsfälla.
Dela gärna detta vidare, så vi slipper dessa otroligt onödiga dödsolyckor!
(null)

LÄMNA ALDRIG DITT HUSDJUR I EN VARM BIL

Polisen skriver:

Varje år krossar polisen bilrutor för att rädda barn och djur från värmen. En vanlig sommardag kan temperaturen i en bil snabbt nå närmast ugnsliknande förhållanden, även om du parkerat i skuggan. Lämnar du bilen ska du därför alltid ta ditt sällskap med dig – utan undantag.

Om du ser ett barn eller ett djur i en varm bil, gör så här:

- Känn efter om bildörren är öppen.

- Ring 112 om du anser att situation är akut, annars 114 14.

- Notera registreringsnummer och klockslag.

- Notera hur ventilation och lufttillförsel tillgodoses.

- I nödfall: Krossa rutan. Om möjligt, välj en ruta som inte är nära barnet eller djuret för att undvika glassplitter.

I en akut situation har du rätt att krossa en bilruta med stöd av nödbestämmelsen i 24 kap 4 § Brottsbalken. Nöd föreligger bland annat när fara hotar liv, hälsa eller egendom. Den som vidtar den räddande åtgärden måste vara beredd att identifiera sig för tillkallad polis eller bilägaren/föraren.

Var rädda om varandra i sommar!