Nyttigt fröbröd!

Recept matbröd, limpor & frallor / Baka utan gäst, alltid gott med hembakat, baka, baka bröd, baka lätt, baka matbröd, baka med bakpulver, baka utan mjöl, doftar gott, enkelt & gott, frallor frön russin, frukt är nyttigt, frö, frö bröd, gott bröd, limpor, nyttigt bröd / Permalink / 0
Jag älskar känslan av färskt nybakat bröd, och ibland är det så skönt att baka utan jäst, så jag bakade dessa limpor, perfekt för dig som är känslig för mjöl. Detta bröd är super gott.Och snällt för magen gott och nyttigt!
 

Ingredienser

 2 limpa 
  • 3 dl solroskärnor
  • 6 dl linfrö, hela
  • 2 dl fiberhusk
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 500 g keso
  • 12 ägg

Att strö över

  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk linfrö, hela

Gör så här 

 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i två avlånga brödformar som rymmer cirka 1 ½ liter.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  4. Smält smöret. Blanda smör, crème fraiche, keso och ägg i en skål. Blanda i de torra ingredienserna i smeten, rör om tills allt blandats ordentligt.
  5. Lägg smeten i formen, jämna till ytan och strö över solrosfrön och linfrön.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen i 60 minuter. Ta ut brödet och låt det vila i formen 5 minuter.
  7. Lyft sedan ur brödet och låt det svalna på ett galler.
Till top