Daimbiskvi i långpanna

Recept bakverk , kaffebröd & Kakor / Baka utan gäst, baka, baka i långpanna, baka lätt, baka snabbt och enkelt, baka utan att jäsa, baka utan jäst, biskvi, biskvier i långpanna, daim, daimbiskvi, daimbiskvi i långpanna, lätt att baka, snabbt att baka / Permalink / 0
Idag blev jag så galet sugen på något gott till kaffet, efter att vi vart ute och gott och fikat på ett otroligt mysigt kondis, med färskt och gott bröd.
 
Så det blev lite bak när vi kom hem Daimbiskvi i långpanna, så otroligt enkelt och så otroligt gott!
Detta klara alla av att baka och fort går det, och galet gott!
Det här behöver du till en form på ca25 X 30 cm 
 
Till botten behöver du:
400 gram mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösocker
 
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Riv ner mandelmassan i en skål gärna på ett grovt rivgärn.
Vispa ihop med elvisp med äggvita och socker.
Klär en långpanna på cirka 25 X 30 cm och bred ut fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10  eller tills botten fått en ljus fin färg.
 
 
Till fyllningen behöver du: 
250 gram mjukt smör
100 gram mjölkchoklad (daimsmak)
1 tsk vaniljsocker
3- 3 1/2 dl florsocker
2 äggulor
 
Medans botten står i ugnen så rör du ihop chokladkrämsfyllningen.
Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med resten.
Låt botten svalna något innan du breder ut chokladkrämsfyllningen annars så smälter fyllningen. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt.

Och till överdraget behöver du:
100 gram Daimchoklad (Jag tog marabou)
100 gram Ljus choklad(jag tog marabou)

Smält sedan chokladen och bred över kakan.
Låt kakan svalna , sär sen så stora bitar du vill ha , grattis till en super goood kaka.
BÄSTA!
 
 
Till top