Lite om mig & mitt underbara liv bra filmer, bröderna karlsson, en underbar jävla jul, fanny och alexander, film tipps, fyra år till, i nöd eller lust, lyckligare kan ingen vara, svenska filmer, änglavakt

Lite film tips

Nu när man har vart lite ledig så har vi sett några filmer jag tänkte tippsa om :) 
Alla har sin olika charm, men jag har tittat på dem och tyckt det var helt okey.
Lite mys..............Dagar man bara kryper upp i famnen på sin kära och får massage och kolla på bra film det är avkoppling det!
 
 
 
FYRA ÅR TILL
 
HANDLING: Folkpartiledaren David Holst var alldeles nyss Sveriges hetaste politiker, stilig, rolig, populär och självskriven som landets nästa statsminister. När Kristdemokraterna överraskande missar fyraprocentspärren i valet grusas Davids drömmar om en koalitionsregering och Socialdemokraterna får fyra år till vid makten. David har tappat sugen och väljarstödet når helt nya och outforskade bottennivåer. Han släpar sig håglöst mellan meningslösa möten på sin partipolitiska ökenvandring, stöttad endast av sin närmaste medarbetare och fru, Fia.

När David plötsligt en dag blir kär är problemet inte att han redan är gift. Problemet är inte ens att den han blir kär i är en man. Davids problem är att mannen har blir handlöst förälskad i, Martin, är den absolut sista på jorden han får bli kär i. Om de inte lyckas dölja sin kärlek hotar en offentlig skandal som kommer att krossa deras karriärer.

Men David har inte nerver för ett spel av det här slaget. Och till slut har misstagen och missförstånden blivit så många att deras kärlek går förlorad. Nästan.

En rolig, sorglig, vågad, smart, snuskig och extremt romantisk komedi. Så här har vi aldrig tidigare sett smygbögar, folkpartister, baptister eller katrineholmsbor skildras i en svensk film. Fyra år till visar att kärleken övervinner allt. Och att Ratata är det bästa popband som någonsin funnits.
 
 
ÄNGLAVAKT
 Våga tro och allt är möjligt. 

En oväntad händelse förändrar dramatiskt Ernst och Cecilias välordnade tillvaro. I Ernst rationella värld är det slumpen som styr medan Cecilia söker efter mening med det som inträffat. De glider allt längre ifrån varandra när en gåtfull främling med ovanliga förmågor plötsligt dyker upp. Mötet blir inledningen till en modern saga om att våga tro på livet och kärleken.
 
 
 
BRÖDERNA KARLSSON
HANDLING: Filmen handlar om två enäggstvillingar som skildes åt vid födseln och inte vet om varandras existens. Den ene arbetar som advokat vid Stureplan och den andra är bosatt på landet i Norrland. Björn Bengtsson spelar rollerna som tvillingparet.
 
 
 
FANNY & ALEXANDER
 
HANDLING: Det är julafton 1907, och släkt och tjänare samlas i Ekdahls tjusiga paradvåning. Uppsluppen stämning råder tills Fannys och Alexanders far dör av hjärtinfarkt.
 
 
LYCKLIGARE KAN INGEN VARA
 
HANDLING: Lyckligare kan ingen vara kretsar runt fem par i olika generationer. Deras liv vävs samman av tillfälligheter, men ibland genom mycket avsiktliga val där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek.
 
 
 
EN UNDERBAR JÄVLA JUL
 
HANDLING: 27-åriga Simon och Oscar har varit ett par i tre år. Tillsammans med sin nära vän Cissi har de köpt ett ”karaktärsfullt” hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar! Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon.Tillsammans ska trion bilda familj.

Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton – toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra, och vara snälla mot varandra. Jesus födelsedag!
 
 
I NÖD ELLER LUST
 
HANDLING: Isabella och Micke ska skilja sig just när de bjuds till systerdotterns tre dagars bröllopsfest. För att inte sprida dålig stämning kommer de överens om att spela fortsatt lyckligt gifta. Något de visar sig vara långt ifrån ensamma om att låtsas.