Broccoli paj med mozzarella & skinka
Recept mat
/
baka paj,
broccoli paj,
enkel paj,
mozzarella paj,
paj,
paj för latmaskar,
pajdeg,
skink paj,
snabb paj,
vitlöksdressing
/
Permalink /
0
Bästa pajen, jag älskar hemlagade pajer, idag gjorde jag en av mina favoriter, älskar att stå i köket och få laga mat. Önskar att man hade lite mer tid ibland på vardagarna

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
1/2 dl kallt vatten
4 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
1/2 dl kallt vatten

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Blanda mjöl med smöret i bitar till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga bottnen. Kläm fast aluminiumfolie runt kanten. Låt stå kallt, 30 minuter. Förgrädda bottnen, 10 minuter.
2. Pajdeg: Blanda mjöl med smöret i bitar till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga bottnen. Kläm fast aluminiumfolie runt kanten. Låt stå kallt, 30 minuter. Förgrädda bottnen, 10 minuter.
Fyllning:
500 gram Broccoli
1 paket smörgås skinka
1 påse mozzarella
3 dl vispgrädde
500 gram Broccoli
1 paket smörgås skinka
1 påse mozzarella
3 dl vispgrädde
1: Lägg i broccolin jämt fördelat.
2: Skär skinkan i små bitar, strö fördelat över pajen.
3: Skär mozzarellan i små tärningar och fördela över hela pajen
4: häll öven 3 dl vispgrädde.
Grädda tills pajen fått en fin färg ca 40 minuter
Serveras med en härlig sallad

Jag gjorde en härlig vitlöks dressing till.
1 dl gräddfil
1 dl naturell yougurt
1 dl majonäs
1 vitlök super solo
Smaka av med, salt , svartpeppar, strösocker