Budapetsrulle, den BÄSTA !
Recept bakverk , kaffebröd & Kakor
/
baka tårta,
budapest,
budapestrulle,
budapeststubbe,
fika,
godaste tårtan,
gott till kaffet,
kaffe bröd,
tårta
/
Permalink /
0
Tänk, när man blir bjuden på tårta av sin svärdotter, och den bara smälter i munnen, man njuter av varje tugga, man önskar att den aldrig tar slut för att den är så god!
Här kommer jag dela med mig av receptet men det är Emelie som har bakat denna underbart goda och fantastiskt vackra budapetst stubbe. Hon är för gullig, hon hade gjort en till ikväll när vi träffades, och första gången jag åt den var för en vecka sen när hon fyllde år, och jag vart helt kär i denna tårta.
Helt klart den godaste av det godaste som finns i tårtväg!

Receptet ger en budapestrulle som du kan dela i 8-10 bitar.
Ingredienser:
70 g hasselnötter
3 stora äggvitor
1 dl strösocker (till äggvispen)
0,5 dl maizena
1 dl strösocker (till hasselnötterna)
3 dl vispgrädde
valfri mängd färska bär och/eller frukt.
150 g mörk choklad
1 msk matolja
florsocker och mer bär och/eller frukt till garnering
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa nötterna till ett fint smul och blanda ihop med maizena och 1 dl strösocker i en bunke. Ställ åt sidan.
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig marängsmet utan sockerkristaller.
- Sikta försiktigt ner hasselnötsblandningen i marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg smeten i en spritspåse med rund tyll.
- Spritsa ut smeten i stänger längs med kortsidan tills smeten tar slut.
- Grädda nötmarängen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Låt nötmarängen svalna helt och hållet innan du vänder den upp och ner på ett annat bakplåtspapper.
- Vispa grädden och bre den över marängem. Toppa med färska bär och/eller frukt och rulla ihop den.
- Ställ budapestrullen i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugn i 30-sekunders intervaller. Rör om mellan varje uppvärmning och tillsätt sedan matoljan. Rör om till en jämn chokladglasyr och låt den svalna innan du dekorerar din budapestrulle med den.
- Avsluta med att garnera med mer färska bär och/eller frukt och pudra med florosocker.
- Serveras direkt eller förvaras i kylskåpet.

Vill man har mer choklad på så kan den se ut så här <3
