Gula kakam med kokos, onödigt god!

Recept bakverk , kaffebröd & Kakor / Baka utan gäst, baka lätt, god kaka, gula kakan, kaka med kokos, kokos kaka, mjuk kaka, sockerkaka / Permalink / 0
Jag måste dela detta recept igen, denna gula kaka måste man bara äta, det är bland det godaste som finns. MEN tänk på kärlekshantagen hahahah
Jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna, man äter tills det sprutar ur öronen för den är så god.
 
 
 

Du behöver detta::

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl vatten

Smöra och bröa en springform (med löstagbara kanter).

Vispa ägg och socker vitt och poröst.

Blanda i en annan bunke mjöl och bakpulver och sikta ner i äggblandningen.

Tillsätt till sist vattnet.

 Häll smeten i formen och låt stå i ugnen 25 minuter, 175 grader.

Till glasyren:

100 gram smör

1 dl strösocker

1 äggula

2 tsk vaniljsocker

Smält smör i en lite kastrull. Tillsätt vaniljsocker, strösocker och äggulan. Låt sjuda tills den tjocknat något och låt svalna.

Bred vaniljkrämen på den avsvalnade kakan och strö på rikligt med kokosflingor.

Njut!

Till top