Hund sjukdomar #nagelförlängning #nagelterapeut #nagelterapeututbildning #manikyr #gelnails #gelenaglar #gellack #gelpolish #naglarstockholm #naglartrångsund #nagelteknolog #nails💅 #glitternails #nagelgodis #nagelparadiset #beauty #skönhet #nagelvård #lillynails, cancer på hund, fibrom,, finne på hund, godartade pigmentfläckar, hudförändring på hund, hundsjukdom, papillom, talgkörteltumör, virusorsakad eller spontan), vårta på hund, åldersvårtor på hund

Åldersvårtor hos hund ...eller......

Åldersvårtor eller ålders`bluppar`

Fotade idag en åldersvårta på hund , så ni kan se hur de kan se ut.

Med stigande ålder är det inte ovanligt att hundar utvecklar små eller stora utväxter på huden. De är oftast små till en början, hårlösa och växer ut från huden. De växer ofta mycket långsamt men hunden kan få flera stycken spritt över kroppen. En del är ojämna, en del släta. Oftast rosafärgade, ibland mörkt pigmenterade. Hunden brukar inte besväras av dem. Om det inte kliar sönder dom, eller att det sitter där hunden har halsbandet.

Orsaken kan vara papillom (virusorsakad eller spontan), nodulär sebakös hyperplasi (talgkörteltumör), fibrom, basalcells tumör, trichoepiteliom, godartade pigmentfläckar (nevus, melanoplack, melanocytom) m.m.

En del av dessa godartade förändringar är dock väldigt lika vissa mer elakartade tumörer så även om du misstänker att det bara är en ”åldersvårta” så är det en bra idé att få den undersökt.

Åldervårtar kan minska i storleken om man torkar dom med alsolsprit några gånger per dag, men glöm dock inta att alltid undersöka hudförändringarna som uppkommer på hundarna.