Gratinerat vitlöksbröd med oregano
Recept matbröd, limpor & frallor
/
Anette Aulik Hissing,
Gratinerat vitlöks bröd med oregano,
bröd,
pizza,
vitlöksbröd
/
Permalink /
0
Bakade att härlikt bröd som påminner lite om Pizza
Somvanligt när jag får lite extra tid över så gosar jag in mig i köket, efter jobb & fika med vänner och långa promenader :)


Här kommer recetptet
12-14 bitar
50 gram gäst
5 dl vatten fingervarmt
4 msk olja
2 tsk salt
12-14 dl vetemjöl
Granering
4 msk olja
4 pressade vitlöksklyftor
200 gram riven ost
2 msk oregano
Gör så här:
1. smula ner gästen i en bunke
Tillsätt vatten, olja, salt och mjöl , låt knåda kraftigt i några minuter.
2. Kavla sen ut degen på en plåt ca 1/2 cm tjock, låt sen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
sätt på ugen på 250 grader.
3.Fixa graneringen
Blanda olja & pressade vitlöken i en skål.
4.Pensla blandningen på brödplattan och strö över den rivna osten och oreganon.
5. Grädda brödet i ugnen i ca:18-20 minuter
.................................................................................
Efter dagens jobbardag så blev det en mys fika med gooa vänner jag inte sett på en herrans massa år, så kul att träffa er Irene & Magnus <3
Fikande och smaskade i oss en supergod blåbörslängd som de hade köpt med sig ...

Nu blir det en lång prommis innan middagen ska fixas :)
Trevlig Lördag kväll på er...
kram från mig...