Gratinerat vitlöksbröd med oregano

Recept matbröd, limpor & frallor / Anette Aulik Hissing, Gratinerat vitlöks bröd med oregano, bröd, pizza, vitlöksbröd / Permalink / 0
Bakade att härlikt bröd som påminner lite om Pizza
Somvanligt när jag får lite extra tid över så gosar jag in mig i köket, efter jobb & fika med vänner och långa promenader :)
 
 
Här kommer recetptet
12-14 bitar
 
50 gram gäst
5 dl vatten fingervarmt
4 msk olja
2 tsk salt
12-14 dl vetemjöl
 
Granering
4 msk olja
4 pressade vitlöksklyftor
200 gram riven ost
2 msk oregano
 
Gör så här:
1. smula ner gästen i en bunke
Tillsätt vatten, olja, salt och mjöl , låt knåda kraftigt i några minuter.
 
2. Kavla sen ut degen på en plåt ca 1/2 cm tjock, låt sen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
sätt på ugen på 250 grader.
 
3.Fixa graneringen
Blanda olja & pressade vitlöken i en skål.
 
4.Pensla blandningen på brödplattan och strö över den rivna osten och oreganon.
 
5. Grädda brödet i ugnen i ca:18-20 minuter
 
.................................................................................
 
Efter dagens jobbardag så blev det en mys fika med gooa vänner jag inte sett på en herrans massa år, så kul att träffa er Irene & Magnus <3
Fikande och smaskade i oss en supergod blåbörslängd som de hade köpt med sig ...
 
 
Nu blir det en lång prommis innan middagen ska fixas :)
Trevlig Lördag kväll på er...
kram från mig...
 
Till top