Amerikansk pecanpaj
Recept bakverk , kaffebröd & Kakor
/
Anette Aulik Hissing,
amerikansk paj,
amerikanska,
paj,
pecannötter,
pecanpaj
/
Permalink /
2
Idag efter jobbandet, så skulle jag baka nått smarrigt och annorlunda tänkte jag :)
Nått riktigt Amerikanskt och då fick det bli Amerikansk Pecanpaj :)

Här kommer receptet:
PAJSKAL
- 180 g vetemjöl (3 dl)
- 120 g smör, rumstempererat
- 60 g florsocker (1 dl)
- 15 g äggula (1)
PEKANFYLLNING
- 200 g pekannötter (3 dl)
- 150 g smör
- 165 g ägg (3), rumstempererade
- 210 g farinsocker (3 dl)
- 50 g strösocker (0,5 dl)
- 5 g salt (1 tsk)
- 30 g vetemjöl (0,5 dl)

Gör så här:
- Pajdeg
Blanda alla ingredienser i en bunke eller i en matberedare och blanda samman till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter. - Kavla på en mjölad arbetsyta ut degen så den blir 3–4 mm tjock. Fodra en rund pajform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, med degen. Fodra formen ända upp över kanterna och skär bort överflödig deg med en kniv. Ställ in i frysen 35-40 min.
- Pekanfyllning
Sätt ugnen på 170 grader. Grovhacka pekannötterna, spara några hela till senare. - Smält smöret i en kastrull. Vispa äggen luftigt i en bunke tillsammans med farinsocker, salt och strösocker. Vispa sedan ner det smälta smöret och tillsätt vetemjöl och pekannötter, blanda ordentligt.
- Häll i smeten i formen och toppa med hela pekannötter. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått en fin gyllenbrun färg och känns fast, cirka 25-30 min. Ta ut och låt svalna. Servera tillsammans med grädden.
Serveras med lösvispad grädde :)
Så super super gooood, kan rekomenderas !
Krammm
så gott