Amerikansk pecanpaj

Recept bakverk , kaffebröd & Kakor / Anette Aulik Hissing, amerikansk paj, amerikanska, paj, pecannötter, pecanpaj / Permalink / 2
Idag efter jobbandet, så skulle jag baka nått smarrigt och annorlunda tänkte jag :)
Nått riktigt Amerikanskt och då fick det bli Amerikansk Pecanpaj  :)
 
Här kommer receptet:

PAJSKAL

  • 180 g  vetemjöl (3 dl)
  • 120 g  smör, rumstempererat
  • 60 g  florsocker (1 dl)
  • 15 g  äggula (1)

PEKANFYLLNING

  • 200 g  pekannötter (3 dl)
  • 150 g  smör
  • 165 g  ägg (3), rumstempererade
  • 210 g  farinsocker (3 dl)
  • 50 g  strösocker (0,5 dl)
  • 5 g  salt (1 tsk)
  • 30 g  vetemjöl (0,5 dl)
 
Gör så här:
  1. Pajdeg
    Blanda alla ingredienser i en bunke eller i en matberedare och blanda samman till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter. 
  2. Kavla på en mjölad arbetsyta ut degen så den blir 3–4 mm tjock. Fodra en rund pajform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, med degen. Fodra formen ända upp över kanterna och skär bort överflödig deg med en kniv. Ställ in i frysen 35-40 min. 
  3. Pekanfyllning
    Sätt ugnen på 170 grader. Grovhacka pekannötterna, spara några hela till senare. 
  4. Smält smöret i en kastrull. Vispa äggen luftigt i en bunke tillsammans med farinsocker, salt och strösocker. Vispa sedan ner det smälta smöret och tillsätt vetemjöl och pekannötter, blanda ordentligt. 
  5. Häll i smeten i formen och toppa med hela pekannötter. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått en fin gyllenbrun färg och känns fast, cirka 25-30 min. Ta ut och låt svalna. Servera tillsammans med grädden. 
Serveras med lösvispad grädde :)
 
Så super super gooood, kan rekomenderas !
Krammm
#1 - - Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta:

så gott

#2 - - JUNITJEJ:

Det ser väldigt gott ut!

Till top