Klippta grahamsbullar
Idag lös solen med sin frånvaro, då passar det bra att ta en bakdag.
Börjar med att baka lite matbröd, färska frallor går alltid hem :)
Klippta grahamsbullar får det bli.

Här kommer recept
Enkla och snygga bröd som klipps i bitar med en sax.
Ca 50 st
50 g jäst
6 dl mjölk, rumsvarm
3 tsk salt
4 msk ljus sirap
2 dl grahamsmjöl
40 g smör, rumsvarmt
14-16 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, sirap och grahamsmjöl och låt blandningen stå i några min.
2. Tillsätt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några min så att glutentrådarna blir starka och bröden luftiga.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Knåda igenom degen och rulla den i lite mjöl. Klipp bitar av degen med en sax, ca 50 st. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.
Kram på er....
Mumsigt :D