Lingonlimpa med gräddfil

Recept matbröd, limpor & frallor / bikarbonat, gräddfil, limpor, linfrö, lingon bröd, lingon sylt, råg mjöl, rågkross / Permalink / 0

Lingonlimpa med gräddfil

Iadg så blev det ett lingon bröd, så underbart gott.
Glöm inte att det måste svalna innan ni avnjuter det.

Ingredienser

 1 limpa

1/2 dl linfrö 
5 dl vetemjöl 
2 dl grovt rågmjöl 
1/2 dl rågkross 
2 tsk bikarbonat 
1 tsk salt 
5 dl gräddfil 
1 dl rårörda lingon
 

Så här gör du

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en avlång bakform 1,5 liter (för 1 limpa) med matfett.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt gräddfil och lingonsylt och rör ihop till en kladdig deg.
Häll degen i bakformen.
Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 70 minuter.
Stjälp upp brödet på ett galler och låt det kallna under bakduk.

 
Lycka till...
 
Till top