Lingonlimpa med gräddfil
Recept matbröd, limpor & frallor
/
bikarbonat,
gräddfil,
limpor,
linfrö,
lingon bröd,
lingon sylt,
råg mjöl,
rågkross
/
Permalink /
0
Lingonlimpa med gräddfil
Iadg så blev det ett lingon bröd, så underbart gott.
Glöm inte att det måste svalna innan ni avnjuter det.

Ingredienser
1 limpa1/2 dl linfrö
5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl gräddfil
1 dl rårörda lingon
Så här gör du
Sätt ugnen på 175°C.Smörj en avlång bakform 1,5 liter (för 1 limpa) med matfett.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt gräddfil och lingonsylt och rör ihop till en kladdig deg.
Häll degen i bakformen.
Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 70 minuter.
Stjälp upp brödet på ett galler och låt det kallna under bakduk.
Häll degen i bakformen.
Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 70 minuter.
Stjälp upp brödet på ett galler och låt det kallna under bakduk.

Lycka till...