Klassisk knäck

Recept bakverk , kaffebröd & Kakor / Anette Aulik Hissing, knäck / Permalink / 0
Full fart här idag, julhandel hela dagen med mannen, kom hem och la mig i ett bubbelbad medans mannen bastade och ladde upp med lite ny energi, som skulle räcka för att koka knäck och åka och handla julmaten i kväll, skööönt att Ica maxi stänger kl 23:00 så vi hinner de sista timmarna :) Ska hämta dottern på jobbet vid 20:30 sen bär det av och handla maten :) 
 
Hann med lite knäck kok så här kommer ett super enkelt och bra recept .
 

KLASSISK KNÄCK

Knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel i smeten.

Receptet gäller för 70 st

 

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Smör

Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 15-30 min. Tillsätt smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.

kram på er...

Till top