Anettes färska pasta rullar

Recept mat / Permalink / 0

Anettes färska pasta rullar

Det här behöver du till dessa pastarullar :

50 gram smör att steka i

1 pkt med färska lasagneplattor
2 1/2 dl creme fraiche + 1 msk chilisås
800 gram nöt  eller blandfärs
1 gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk kalvfond
2 tsk Sambal oelek 
1 fp krossade tomater smaksatt av vitlök
1 dl vatten

1 dl matlagningsgrädde

oregano cirka 1 msk 
salt & peppar

Toppa med riven ost

Gör så här : 
Hetta upp en stekpanna och hacka löken. Stek löken glansig och pressa ner vitlöksklyftorna.
Rör ner färsen och bryn klart, häll i krossade tomaterna, matlagningsgrädde , vatten, fond, och låt sjuda upp på svag värme ( gärna en timme eller ett par ) Beroende på hur gott om tid du har, smaka av med kryddor, salt & peppar under tiden.. En god köttfärsås tar tid att laga. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en form.

 Bred ut lite kötfärsröra som du blandat  över botten och ta fram lasagneplattorna. Lägg dem tre och tre och skär dem på längden i tre delar.

Rulla dem sedan och dela ut dem i formen ställ dom upp.

 Fördela ut köttfärsåsen över och riv över en god lagrad ost och ställ in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter,
 Servera med en god sallad.
 
Lycka till och kram på er...
Till top