KanelBullar & Vaniljbullar med vaniljkräm

/ Permalink / 0
Idag blev det lite bullbak.
Vanilj bullar med vaniljkräm & vanliga kanelbullar
           
 

Deg

150 g smör
5 dl Mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
13 dl vetemjöl
 

Fyllning

Kanel bullar
100 g rumsvarmt smör
strö socker
Kanel
 
Vaniljbullar
Marsankräm 6 dl

Pensling

Kanel bullar penslas med ägg och strö på pärlsocker
Vaniljbullar penslas med ägg 

                    Tillagning                

1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°. Lägg jästen i en bunke och lös den i lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan samt salt, socker och kardemumma. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt vila under bakduk ca 40 min. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den igen. Dela den på hälften och kavla ut varje del till en platta ca 40 x 25 cm. Blanda samman fyllningen och bred ut hälften på varje degplatta. Rulla ihop till rullar från långsidan. 3. Skär varje längd i ca 12 bullar och ställ dem i bullformar på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt bullarna jäsa 30 min. Sätt ugnen på 250°. 4. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker och grädda bullarna i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Lycka till och kram på er...

Till top