Rödkål "Per Mobergs"
Gör samma goda rödkål varje år :)

Du behöver:
1 st rödkålshuvud, ca 0.5 kilo
1 st gul lök
2 st äpplen
4 msk sirap eller honung
4 msk Röd vinbärsgelé
2 msk äppelcidervinäger
5 st kryddnejlikor, malda
1 dl vatten
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1 st rödkålshuvud, ca 0.5 kilo
1 st gul lök
2 st äpplen
4 msk sirap eller honung
4 msk Röd vinbärsgelé
2 msk äppelcidervinäger
5 st kryddnejlikor, malda
1 dl vatten
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Gör så här:
Strimla rödkål.
Skala och skiva löken plus äpplen.
Bryn rödkål, lök och äpplen med gelén och sirapen (honungen).
Ha i vinägern, vatten och kryddnejlikor.
Koka ihop och rör så det inte bränns. Klart efter ca 50 minuter.
Salta och peppra efter smak.
Skala och skiva löken plus äpplen.
Bryn rödkål, lök och äpplen med gelén och sirapen (honungen).
Ha i vinägern, vatten och kryddnejlikor.
Koka ihop och rör så det inte bränns. Klart efter ca 50 minuter.
Salta och peppra efter smak.
Så gott lycka till...