Saffransrutor med mandel

Fortsätter mitt adventsbak med lite saffransrutor med mandel och lite frosting
 
 

Ingredienser

– 150 g smör, rumsvarmt
– 2 dl strösocker
– 2 påsar saffran
– ägg
– 3 dl mjölk
– 6 dl vetemjöl
– 2 tsk bakpulver
– 100 g riven mandelmassa
– 3 msk mandelspån
 
Frosting
– 200 g färskost
– 25 g smör, rumsvarmt
– 1½ dl florsocker
 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rör smör, socker och saffran smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda i mjölken.
3. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten.
4. Bred ut hälften av smeten i en form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
5. Strö över riven mandelmassa och bred på resten av smeten. Strö över mandelspån.
6. Grädda i nedre delen av ugnen, 25 minuter. Låt svalna.
7. Frosting: Vispa färskost och smör krämigt. Vispa ner florsocker 
 
Vid servering: Skär kakan i rutor och spritsa frostingen på kakorna. 
 
 
 
 
Till top