Prommis i stockholm

Lite om mig & mitt underbara liv / Anette Aulik Hissing, Djurgården, kastellholmen, knölsvan, prommis, skeppsholmen, stadskajen, stockholm, strandvägen / Permalink / 1
Underbara stockholm, tänk att man bara kan få promenera kring i denna vackra stad och tänk att man bor i denna vackra stad, jag kan aldrig få nog.
 
Idag efter att jag jobbat  klart, så tog oss in till skeppskajen och parkerade bilden. Sen tog vi båten över till djurgården och gick av vis ett sovande Gröna Lund, så otroligt tyst och ödsligt, det som alltid hörs skrik och stoj därifrån på sommrarna, men nu är det januari och kallt och en sen söndagseftermiddag. Vi gick mot djurgårdsbron, promenerade hela strandvägen fram till nybrokajen, sen gick vi över till skeppsholmen och tog en fika på cafe skeppsholmen,när vi gick där ifrån så kom det tre människor en i bikini och två i badbyxorde hoppade ner i vattnet och tog ett snabbdopp, där står vi i täckjackor och tjocka hanskar och fryser, de skriker till att det är kallt i vattnet, sen var de lika snabbt uppe igen, misstänker att det sprang in i en varm bastu, vi gick vidare över till kastellholmen och runt, traskade vidare förbi slottet och ner till slussen, det blev nästan en mil, så himla skönt!
 
En död knölsvan låg och flöt i vattnet vid junibacken, så sorligt, stackars liten och så synd om dens partner, för svanar är väl trogna och lever med en svan hela livet. Det var så otroligt många svanar med stora barn som simmade runt skeppsholmen.

Om du inte visste detta om svanen så vet du nu :)

Knölsvanar är trogna sin partner livet ut och hjälper till med uppfostran av ungarna. Under maj-juni lägger honan mellan 4 och 10 grågröna ägg i ett stort bo av kvistar, vasstrån och rötter. Äggen ruvas i 34-38 dygn. De nyblivna ungarna är efter kläckningen redo att lämna boet redan efter något dygn. Ungarna vaktas och matas av båda föräldrarna och är flygfärdiga efter cirka fyra till fem månader. Ungarna är mycket olika sina föräldrar till utseendet. De är gråbrunvita och fluffiga, och har en gråsvart näbb. Sin vuxna färg når knölsvanarna efter första levnadsåret.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Heléna:

Underbara bilder på vackra Stockholm! Även om det har varit ett fantastiskt väder idag så låter det tämligen kallt med ett dopp... Så ledsamt med svanen... Hoppas du får en fin kommande vecka 😊

Svar: Ja så underbart! Önska även dig en fin vecka <3
Anette

Till top