Baka dina egna sega bars

Recept bakverk , kaffebröd & Kakor / Baka utan gäst, baka, baka egna bars, bars, gott till kaffet, gott till mellis, gör dina egna bars, perfekt till träningen / Permalink / 0
Idag efter våran shoppingrunda så blev det bakning. 
Eftersom det är gott att köpa olika bars, så tänkte vi nu att vi skulle baka egna bars, sagt och gjort så här kommer recept på två olika.
Dom blev riktigt goda, för er som brukar baka min snickerskaka kommer tycka om dessa! Perfekt till mellis, gott till kaffet, ta innan eller efter träningen.
Lycka till ......
 
 
 
 

Du behöver

  • 6 dl krossade branflakes-flingor
  • 2 dl kokosflingor
  • 4 dl grovhackade nötter av valfri sort
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl russin
  • 3 dl jordnötssmör (osockrat)
  • 3 dl mörk agavesirap eller mörk sirap
  • Smör
  • 3 dl vit choklad
Gör så här
  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Smält jordnötssmör och sirap i en kastrull på låg värme under omrörning.
  3. Häll blandningen i bunken och rör om.
  4. Smörj en avlång bakform och häll i blandningen.
  5. Platta till med händerna
  6. Smält choklad och spritsa över hela kakan
  7. ställ formen kallt i minst 20 minuter.
  8. Stjälp upp kakan på en skärbräda och skär ut lagom stora bitar.

Du behöver

  • 9 dl havregryn
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl sötmandel, grovt hackad
  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl flytande honung
  • 1 krm  kanel
  • 2 dl äpplen hackad torkad frukt 
  • 1 dl kokoschips
  • 1 dl cocorolja
  • 3 dl jordnötssmör
  • 3 dl Vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda havregryn, kokosflingor och mandel.
  2. Sprid ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och låt rosta i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna något.
  3. Blanda oljan, honungen och kanel,  i en kastrull och låt det koka upp. Ta bort från värmen.
  4. Blanda ner havregrynsblandningen och torkade äpplen och se till att allt blandas ordentligt.
  5. Lägg ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Pressa ut i ett jämnt lager, cirka 2 cm tjockt. Ta gärna hjälp av ett bakplåtspapper och lägg ovanpå när du trycker, försök att ha  kanterna så raka som möjligt.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter, ha koll så att den inte får för mycket färg i kanterna, då smakar det bränt.
  7. Låt kakan svalna helt och lite till,
  8. Koka ihop  cocosolja och jordnötssmör
  9. Tag niu hela kakan som svalnat och mosa ner den i en skål, häll över jordnötssmöet som är blandat med oljan.
  10. Platta ut på en plåt 
  11. Smält chklad och sprittsa över hela kakan
  12.  låt cirka 2 timmar, innan du skär den i lagom stora bitar.
Till top