Guldtassens Trim & Hund Spa, Lite om mig & mitt underbara liv balsam till hund, hårvård, inpackning av hår, klippa hund, shampo till hund

Ta hand om ditt & hundens hår på vintern!

Nu kommer vi till ett ämne som passar den årstid vinter och kyla. Varje år får tackla den tung vinter med torr luft. Men det är också den årstiden som vi mår sämst på, vi är oftast sjuka och hår mår inte heller så bra. 

 

Men det finns några saker som man ska tänka på och som lättar upp livet för våra fina hår!

1. När du använder kläder på din hund och även mössa på dig själv, så är det toppen om den har siden på insidan som ligger mot håret/pälsen, det sliter inte på håret. Genom att använda kläder på hund så blir pälsen mycket tovigare, så snåla inte med balsam och det gäller även i ditt hår med, och unna er gärna en härlig impackning både på dig & hunden.

2. Den viktigaste är, återfuktning. En gång i veckan så gör man en härlig kur som tillför fukt och vitaminer för hår och hårbotten. Bäst resultat om man låter det sitta i en hel timme Då får inpackningen chans att torka in i håret och värmen från kroppen. Välj en inpackning med MYCKET FUKT och med lite vårdande olja, det gör håret glad.

3. Vatten torkar ut håret och försök, verkligen försök att inte tvätta håret så ofta. Jag rekommenderar MAX 2 gånger i veckan,under vinterhalvåret.

5. Under vinterhalvåret så skulle jag rekommendera att klippa sig två/tre gånger under den perioden. Låt oss säga från okt-april så är det bra att klippa lite oftare bara för att håret är ännu skörare och risken är större att topparna slits av ännu mer när det ligger och vilar på våra stora vinterjackor och halsdukar. Hundarna bör klippa sig ca var 7 de vecka.

6. Slösa med balsam både på dig och hunden, unna dig /er inpackningar. Köp inte märken som säljs på stormarknader, till hunden ska man köpa shampo och balsam hos hundfrisören ,och till dig ska du köpa shampo och balsam hos frissan, det är så stor skillnad, jag hjälper er gärna att hitta bra produkter till eran hund.

7. Det är  A & O är att alltid föna hundens hår, så man reder ut pälsen väl och får ut alla tovor.

8. GÅ ALDRIG ut med fuktigt eller blött hår, håret är så skört när det är blött och blir håret nästan till is utomhus så klyver du av håret direkt. Ett extra tips, duscha med lagom varmt vatten – jag vet att många älskar att duscha jättevarmt på vintern. Men tvätta håret i lagom varmt vatten ca 37 grader.