Frallor
Recept matbröd, limpor & frallor
/
Ost fralla,
baka,
baka med jäst,
bröd,
frallor,
frallor frön russin,
hembakat
/
Permalink /
0
Frallor
Ca 40 st
50 g jäst
10 dl vatten, fingervarmt
3 tsk salt
4 msk rapsolja
24–26 dl vetemjöl
Garnering
2 ägg, uppvispat
vallmofrön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under duk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 40 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under duk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pensla bullarna med ägg. Strö över vallmofrön.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.