Frallor

Recept matbröd, limpor & frallor / Ost fralla, baka, baka med jäst, bröd, frallor, frallor frön russin, hembakat / Permalink / 0

Frallor

 

Ca 40 st

50 g jäst
10 dl vatten, fingervarmt
3 tsk salt
4 msk rapsolja

24–26 dl vetemjöl

Garnering
2 ägg, uppvispat
vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.

Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under duk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 40 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer.  Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under duk i ca 30 min.

Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med ägg. Strö över vallmofrön.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

 
Till top