Anettes himmelska höstkotletter & potatismos
Recept mat
/
Höst,
Kantareller,
creme frech,
fläsk kotlett,
gryta,
kottletter,
mat,
middagstips,
potatis,
potatismos,
vispgrädde
/
Permalink /
0
Anettes himmelska höstkotletter
Du behöver:
6-8 Kotletter utan ben
300gram Kantareller
1 gul lök
5 dl creme frech
5 dl Vispgrädde
1 matsked sambal Garlic
1/2 dl soya
1/2 dl kalvfond
1 kryddmått socker
1 kryddmått salt
Gör så här:
Bryn kottletterna i smör, salta & peppra med svart peppar, lägg dom i en ungsform med lock.
Skär löken i stora bitar, bryn i smör och lägg över kotletterna.
Bryn kantarellerna i smör, häll över kotletterna.
Rör ihop
5 dl creme frech
5 dl Vispgrädde
1 matsked sambal Garlic
1/2 dl soya
1/2 dl kalvfond
1 kryddmått socker
1 kryddmått salt
Häll det över kotletterna.
På med locket och ställ in i ugen låt puttra på i ca 2 timmar på 175 grader




Anettes Potatismos
Du behöver:
8 Potatisar
75 gram smör
2 dl vispgrädde
Svartpeppar & salt efter smak
Gör så här:
Skala potatisen och koka den som vanligt. Dela gärna potatisarna i mindre bitar så går det mycket fortare att koka dem mjuka, tar då bara ca 10-15 minuter.
Häll av vattnet och börja därefter mosa potatisen, jag vill gärna ha lite bitar så jag grov mosar.
Tillsätt smör
. Rör i så mycket vispgrädde som går åt tills moset.
Smaksätt med salt, peppar.


Super god söndags middag blev det.
Kram på er <3