Anettes himmelska höstkotletter & potatismos

Recept mat / Höst, Kantareller, creme frech, fläsk kotlett, gryta, kottletter, mat, middagstips, potatis, potatismos, vispgrädde / Permalink / 0
Anettes himmelska höstkotletter
 
Du behöver:
6-8 Kotletter utan ben
300gram Kantareller
1 gul lök
5 dl creme frech
5 dl Vispgrädde
1 matsked sambal Garlic
1/2 dl soya
1/2 dl kalvfond
1 kryddmått socker
1 kryddmått salt
 
Gör så här:
Bryn kottletterna i smör, salta & peppra med svart peppar, lägg dom i en ungsform med lock.
Skär löken i stora bitar, bryn i smör och lägg över kotletterna.
Bryn kantarellerna i smör, häll över kotletterna.
 
Rör ihop
5 dl creme frech
5 dl Vispgrädde
1 matsked sambal Garlic
1/2 dl soya
1/2 dl kalvfond
1 kryddmått socker
1 kryddmått salt
Häll det över kotletterna.
På med locket och ställ in i ugen låt puttra på i ca 2 timmar på 175 grader
 
 
 
 
 
Anettes Potatismos
Du behöver:
8 Potatisar
75 gram smör
2 dl vispgrädde
Svartpeppar & salt efter smak
 
Gör så här:

Skala potatisen och koka den som vanligt. Dela gärna potatisarna i mindre bitar så går det mycket fortare att koka dem mjuka, tar då bara ca 10-15 minuter.

Häll av vattnet och börja därefter mosa potatisen, jag vill gärna ha lite bitar så jag grov mosar.

 Tillsätt smör

. Rör i så mycket vispgrädde som går åt tills moset.

Smaksätt med salt, peppar.

 

 

 
Super god söndags middag blev det.
Kram på er <3
Till top