Schweizernötsfudgetårta

Recept bakverk , kaffebröd & Kakor / baka tårta, baka utan jäst, choklad, choklad tårta, schweizernöt, tårta / Permalink / 0
Här kommer recept på en helt underbar chokladtårta! Rekomenderar er verkligen att testa den.
Vi hade lite familjemiddag i helgen och Emelie hade gjort denna underbart goda chokladtårta.
 
 

Detta behöver du till bottnarna:

40 mariekex

200 g smör


Gör såhär:

  1. Klä in din form med bakplåtspapper.
  2. Mixa hälften av kexen till fina smulor.
  3. Smält hälften av smöret och blanda ihop med kexsmulet.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på formen och ställ sedan formen i kylskåpet medans du gör fyllningen.

Detta är fyllningen:

400 g schweizernötchoklad

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

50 g smör

 

Gör såhär:

  1. Grovhacka hälften av chokladen.
  2. Tärna hälften av smöret.
  3. Lägg choklad, smör och hälften av den kondenserade mjölken i en skål.
  4. Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder.
  5. Blandas väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder igen. Du kan även värma över vattenbad.
  6. Häll smeten över botten och låt sedan alltsammans stelna i kylskåpet.
  7. Gör en till botten av resten av kexen och smöret. Tryck ut den över den första fudgefyllningen.
  8. Gör nu en till fudgefyllning med resten av ingredienserna.
  9. Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du dekorerar och serverar.

 

Decaration:

2 dl vispgrädde

rostade och grovhackade hasselnötter

25 g grovhackad choklad av valfri kakaohalt

 

Dekorera din tårta med vispad grädde, hasselnötter och ännu mer choklad!

 
 
Tack Emelie för god tårta & recept 😘
 
Till top