Schweizernötsfudgetårta
Recept bakverk , kaffebröd & Kakor
/
baka tårta,
baka utan jäst,
choklad,
choklad tårta,
schweizernöt,
tårta
/
Permalink /
0
Här kommer recept på en helt underbar chokladtårta! Rekomenderar er verkligen att testa den.
Vi hade lite familjemiddag i helgen och Emelie hade gjort denna underbart goda chokladtårta.
Detta behöver du till bottnarna:
40 mariekex
200 g smör
Gör såhär:
- Klä in din form med bakplåtspapper.
- Mixa hälften av kexen till fina smulor.
- Smält hälften av smöret och blanda ihop med kexsmulet.
- Tryck ut kexmassan i botten på formen och ställ sedan formen i kylskåpet medans du gör fyllningen.
Detta är fyllningen:
400 g schweizernötchoklad
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
50 g smör
Gör såhär:
- Grovhacka hälften av chokladen.
- Tärna hälften av smöret.
- Lägg choklad, smör och hälften av den kondenserade mjölken i en skål.
- Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder.
- Blandas väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder igen. Du kan även värma över vattenbad.
- Häll smeten över botten och låt sedan alltsammans stelna i kylskåpet.
- Gör en till botten av resten av kexen och smöret. Tryck ut den över den första fudgefyllningen.
- Gör nu en till fudgefyllning med resten av ingredienserna.
- Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du dekorerar och serverar.
Decaration:
2 dl vispgrädde
rostade och grovhackade hasselnötter
25 g grovhackad choklad av valfri kakaohalt
Dekorera din tårta med vispad grädde, hasselnötter och ännu mer choklad!
Tack Emelie för god tårta & recept 😘