Problem öron på hund....

Guldtassens Trim & Hund Spa / dra öronhår, öronhår, öroninflammation på hund / Permalink / 0
Vikten av att man rengör öronen och även drar öronhår, på de hundar som kräver det.
 
När man kommer till mig på Guldtassens Trim & Hund Spa, så rengör jag alltid öronen på hundarna och drar ut öronhår på de raser som kräver det.
 
Idag så hade jag en hund som hade problem med ena örat, perfekt för mig att visa hur det ser ut. Örat är varmt och man märker att hunden har ont. Och det luktar illa.
 
Så här ser ett friskt öra som ser ut.
 
Missfärgat sekret i röda och bruna toner och framför allt dålig lukt ska du vara uppmärksam på . Det kan vara början på en öroninflammation.

Hundar som har långa,tunga  hängande öron ska man ha lite extra koll på.

Bakterier & svamp trivs i & fuktiga tunga varma öron och kan lätt orsaka öroninflammationer.

Lukta & titta vänj dig vi vad lukten betyder

Titta noga & lukta i öron på din hund. Om hundens öron luktar illa så kan de vara en öroninflammation eller en inflammation på väg då luktar öronen ill. Det bildas  mer sekret i öronen som kan vara missfärgat oftast rödaktigt eller brunaktigt. Är det jästsvampinfektion så blir vaxet ofta brunfärgat men om det är bakterier brukar vaxet vara gult.

Tecken på inflammation är ofta smärta och värme

Oftast så gör öroninflammation ont. Hunden visar smärta när man rör vid

örat & luktar ofta illa. Hunden kan helt plötsligt dregla ur mungipan & få nedsatt blinkförmåga på den sidan. Det kan beror på att nerver  i ansiktet också kan ha drabbats av inflammationen.

Rengöring öronen noga 

För att för att slippa bakterier och svamp så ska du torka ur öronen då & då. Du ska inte  att rengöra för djupt ned i örat  då det är mycket känslig. En del hundraser med mycket hår har även hår som växer ända ned i öronen & hörselgången och på dem kan man  behöva dra  håret i öronen regelbundet.

Du kan köpa öronrengöring av mig, perfekt att torka rent öronen med vid varje gång man badar hunden.

K9 Öronrens Sensitive 150ml

Pris: 169:-

En skonsam, effektiv rengöring av djurs öron. 

Löser upp illaluktande vaxproppar i hörselgången. Kan användas i förebyggande syfte. Vid kraftig irritation kontakta veterinär. Fri från alkohol och eteriska oljor. Förebyggande.

 

  • Alkoholfri
  • För känsliga öron
  • Passar alla husdjur

 

Gör så här: Droppa1-2 droppar i örat. Fördela vätskan jämnt genom att massera hörselgången från utsidan av örat i 30 sek. När hunden skakar på huvudet rinner föroreningarna ut. Eftertorka försiktigt.

Till top