super goda fluffiga frallor med vallmofrön

Recept matbröd, limpor & frallor / bröd, frallor / Permalink / 0
 
 

Små frallor (16 st)

50 gram färsk jäst
7 dl mjölk
125 gram mjukt smör
1,5  tsk bakpulver
1 tsk salt
Ca 16 dl vetemjöl special

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke, värm mjölken till ca 37 grader och häll över jästen för att lösa den. Tillsätt det mjuka smöret och rör om. Rör ner salt och bakpulver och arbeta till sist in mjölet, gärna med maskin. Låt degen arbetas i ca 10 minuter, du ska få en smidig deg som precis släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i bunken täckt med plastfolie till dubbel storlek.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar. Rulla dem till släta bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt nu ugnen på 175 grader, jag använde varmluft.

Pensla med ägg och strö över valfria frön.

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna.

Till top