Fiskpudding

Recept mat / fiskpudding, torsk / Permalink / 0
Lagade en fiskpudding och delar med mig av receptet, helt okey fiskrätt :) 
 
Du behöver:
  • 2 dl rundkornigt ris
  • 7 - 8 dl mjölk
  • 800 g Torskfile
  • 3 - 4 ägg
  • 1/2 muskotnöt
  • Aromat
  • salt
  • peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. 
 
Koka riset i mjölken enligt anvisning på förpackningen. Koka upp saltat vatten, lägg ner fisken. Skumma av. Sjud i ca 5 minuter eller tills den är klar. 
Starta timer
 
Blanda gröten med fisken. Rör ner äggen. Finriv muskoten. Krydda med aromat, salt och peppar. Bre ut smeten i en ugnssäker form.
 
Ställ in i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills puddingen fått en fin gyllenbrun färg. 
 
Servera med smält smör 
Till top