Krämig Potatis soppa & gratinerad chèvre med ringlad honung

Mat mat mat , dålig fantasi, vad ska man laga, vad ska vi äta,  samma fråga ställer man sig vecka ut vecka in. Det ska gå snabbt , tiden räcker inte till, vardagarna är fullspäckade, jobb träning , ja vad mer.
 
Jag försöker ha soppa på menyn en gång i veckan, soppa är faktiskt lite underskattat, det finns massor med goda soppor man kan göra, som är fantastiskt goda!
Billigt , gott & enkelt!
 
 
Här kommer ett av mina sopprecept, hoppas det kan va nått för dig :) 
 
Du behöver:
8 Potatisar
2 Salladslökar
1 mask Smör
1 grönsaksbulljong
1 liter vatten
4 dl matlagningsgrädde
Salt 
Svart peppar
 
Börja med att skala potatisen och tärna den i små bitar, hacka sallads löken.
 
Häll potatisen och löken i en stekpanna , salta lite & bryn i äkta smör tills potatisen får fin färg.
 
Häll sen ner den stekta potatisen & löken i en stor kastrull, slå över 1 liter vatten och en grönsaksbuljong, låt kocka tills potatisen är mjuk `klar`.
 
Ta sen bort det från plattan häll ner matlagningsgrädden och mixa sen allt med en stavmixer, så du får en fin soppkonsistens, smaka av med salt och svartpeppar.
 
 

Gratinerad chèvre med ringlad honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Hacka valnötterna grovt. Rosta chiabattan i stekpannan med en skvätt olivolja.
  3. Placera brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper emellan.
  4. Lägg chèvreskivorna på brödet och strö över de hackade valnötterna. 
  5. Sätt in i ugnen ca 5 min eller tills chèvren börjar smälta. 
  6.  Ringla honungen över.
 
Anette Aulik Hissing - chevre - gratinerad chevre - krämig soppa - potatis soppa