Älskade Stockholm en kall januarieftermiddag..

 
Att dra på sig varma kläder är väl inte riktigt min stil som helst går i bikini, men även jag får lov att försöka att klä på mig för att stå ut att vara ute i januarikylan!
Måste jag säga att jag längtar till sommaren, åååå jag blir alldeles varm innom mig att tänka på sommar och sol. Men tillbaka till verkligheten och kläderna på så blev det en prommis i härliga stockolm, genom Gamla stan och tog en koll på gränderna som dom spelade in Fröken frimans krig , på dessa platser spelades fröken frimans krig in på, nice att se det i verkligheten
 
Här spelades Fröken frimans krig in.
 
Gamla stan, på Riddarholmen, runt Mosebacke och på Skansen

– Interiörerna är filmade i Skansens gamla elverk vid Solidenporten på Djurgården, berättar Göran Lindberg.

– Exteriörerna kommer från Estniska skolan på Svartmangatan i Gamla stan

kola på Skansen

Lägenheten där huvudpersonen Dagmar Friman (spelad av Sissela Kyle) bor är i själva verket ovanvåningen på Väla gamla skola på Skansen. Oktorpsgården på Skansen förekommer som häststall.

Interiörerna till lägenheten där Alma (Lena T Hansson) bor är hämtade från Vitterhetsakademin på Villagatan på Östermalm. Floras kulle, precis intill i Humlegården, syns också i serien precis som andra parklika miljöer som innergården vid Centralbadet på Drottninggatan/Holländargatan och Hagaparken (där man filmat på ett kafé).

Konstgalleri i Gamla stan

Butiken Svenska Hem är i själva verket ett konstgalleri på Munkbrogatan 5 i Gamla stan. Galleriet har byggt om speciellt för serien.

Interiörerna från butikens lager är dock filmade på Lidingö gamla vattenverk.

Undra om det kommer nya avsnitt till nästa jul , älskar den mini serien.

Här kommer bilder från våran verklighet.

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anette Aulik Hissing - Fröken frimans krig - gamla stan - gränderna i gamla stan - januari - prommis - riddarholmen - stockholm