Vegansk Chili con carne med kidneybönor

Såååå galet gott!
Såååå galet nyttigt!
Vegansk Chili con carne med kidneybönor
 
Ingredienser
  • 4 port ris eller bara sallad
  • Chili
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
  • ca 500 g vego färs
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 390 g pastasås tomat & chili
  • 500 g krossade tomater
  • salt
  • peppar
Tillbehör
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • Sallad med tomat & lök
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

 
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
 
Chili: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
 
Fräs vego färsen i smöret i en stekpanna och rör runt.
 
Blanda ner paprikapulver, bönor, pastasås och tomatkross. Koka sakta några minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Tillbehör:
 
Servera grytan med nykokt ris, paprika och gräddfil och en stor härlig sallad.
 
 
färs - grönsaker - lätt lagad mat - mat - sallad - salladslök - vegitariskt - vego