Köttgryta med timjan & paprika

Köttgryta med timjan & paprika en underbar höstig gryta, med en fin smak & ändå så svag & mild.
Min dotter vill inte ha starkt så detta passar perfekt!
 
Det är lättlagat men tar ca 2 timmar.
 
 

NGREDIENSER

  • 500 g oxgrytbitar
  • msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
  • kvistar timjan, färsk
  • 1.5 dl vatten 
  • st schalottenlökar
  • 100 g bacon
  • st paprika, röd
  • 10 st champinjoner, färska så klart
  • dl grädde
  • salt och peppar
  • 1 msk mazena

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.
  2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta.
  3. Häll på vatten, timjan och fond, låt koka under lock i ca 1.5 timmar.
  4. Mot slutet av kokningen tillsätt bacon/paprika/lökfräset och grädde.
  5. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.
  6. Tag ca 1 dl varm sås från grytan i en skål rör ner 1 msk mazena, blanda väl, häll sen ner i grytan och rör om.
  7. Serveras med ris 
champinjoner - god mat - höstgryta - kött - köttgryta - lätt lagad mat - mat - ris