Köttgryta med timjan & paprika
Recept mat
/
champinjoner,
god mat,
höstgryta,
kött,
köttgryta,
lätt lagad mat,
mat,
ris
/
Permalink /
0
Köttgryta med timjan & paprika en underbar höstig gryta, med en fin smak & ändå så svag & mild.
Min dotter vill inte ha starkt så detta passar perfekt!
Det är lättlagat men tar ca 2 timmar.
NGREDIENSER
- 500 g oxgrytbitar
- 2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
- 3 kvistar timjan, färsk
- 1.5 dl vatten
- 6 st schalottenlökar
- 100 g bacon
- 1 st paprika, röd
- 10 st champinjoner, färska så klart
- 2 dl grädde
- salt och peppar
- 1 msk mazena
GÖR SÅ HÄR
- Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.
- Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta.
- Häll på vatten, timjan och fond, låt koka under lock i ca 1.5 timmar.
- Mot slutet av kokningen tillsätt bacon/paprika/lökfräset och grädde.
- Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.
- Tag ca 1 dl varm sås från grytan i en skål rör ner 1 msk mazena, blanda väl, häll sen ner i grytan och rör om.
- Serveras med ris