Mjuk äppelkaka med sega kanter = GALET GOTT!
Recept bakverk , kaffebröd & Kakor
/
Anette Aulik Hissing,
mjuk äppelkaka,
sommar,
sommar kaka,
vaniljsås,
äppelkaka,
äpplen
/
Permalink /
0
Som ett litet avslut igår kväll, på min sista semesterdag, så bakade jag en fantastisk gooooood äppelkaka som bara hör sommaren till :) Kan varmt rekomendera dig att göra den.
Sommrigt fräch och god, en av mina bättre äppelkakor.
Du behöver:
- 5-6 goda fasta äpplen
- 2 msk farinsocker
- 4 dl strösocker
- 3 ägg
- 150 g smält smör
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Florsocker pudras på
2. Vispa farinsocker, strösocker och ägg fluffigt. Rör ner smöret och vänd runt tills allt har blandats.
3. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten.
4. Smörj en springform (15 cm i diameter) och häll i smeten. Tryck ner äppelklyftorna.
5. Grädda i mitten av ugnen på 175° i 40-45 minuter.
Serveras med Vaniljsås