Mjuk äppelkaka med sega kanter = GALET GOTT!

Som ett litet avslut igår kväll, på min sista semesterdag, så bakade jag en fantastisk gooooood äppelkaka som bara hör sommaren till :)  Kan varmt rekomendera dig att göra den.
Sommrigt fräch och god, en av mina bättre äppelkakor.
 
 
Du behöver:
  • 5-6 goda fasta äpplen
  • 2 msk farinsocker
  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 150 g smält smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Florsocker pudras på
1. Skala och klyfta äpplena. Ta bort kärnhusen och skär klyftorna i tunna skivor.

2. Vispa farinsocker, strösocker och ägg fluffigt. Rör ner smöret och vänd runt tills allt har blandats.

3. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten.

4. Smörj en springform (15 cm i diameter) och häll i smeten. Tryck ner äppelklyftorna.

5. Grädda i mitten av ugnen på 175° i 40-45 minuter.

Serveras med Vaniljsås

 
Anette Aulik Hissing - mjuk äppelkaka - sommar - sommar kaka - vaniljsås - äppelkaka - äpplen